A TITKOS RECEPT, ami már nem titkos :)
- 20 dkg liszt
- 4,5 liter tej (zsírszegény inkább)
- 2 egész tojás
- 2 tojásnak csak a fehérje
- 2 evőkanál fehérjepor (ízesítés mindegy)
- ízlés szerinti mennyiségű fahéj
- kb 1 deci szénsavas víz- kiskanál olivaolaj
- csipetnyi só
Összekevered, fél -1 órát a hűtőben hagyod, majd kisütöd. Igyekezz minél kevesebb olajat használni a kisütésnél, süsd jó vékonyra, lehetőleg oliva olaj származékkal süss (van sütésre alkalmas "hígabb" verzió, aminek nincs is olyan intenzív oliva olaj íze). A színe valamivel sötétebb lesz a normál palacsintáénál (főleg ha mondjuk csokis fehérjeport teszel hozzá). Fehérjepor értsd: edzés utáni zsírszegény, magas fehérjetartalmú shakek készítéséhez használt fehérje "granulátum".
Tölteléknek ajánlott: hozzáadott cukor nélküli házi lekvár; fahéj mézzel.
A fahéj mindenképpen jó dolog, mivel felgyorsítja az anyagcserédet, így nehezebben rakódnak le a zsírok.
Figyelj, hogy szénhidrát-dús ételeket mindig inkább délelőtt egyél!
JÓ ÉTVÁGYAT :):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése