2012. július 31., kedd

Fehérjedús palacsinta alakformálóknak

Nagyon nehéz csak salátán és csirkén élni. A strandon a lángosok és palacsinták illatától könnybe lábad a szemed? De itt a titkos fehérjedús palacsinta receptem, amiben nem csak azonnali hízás-biztos anyagok vannak. Persze azért ezzel is csínján kell bánni, de jobban jártok vele, mint a normál verzióval! :)

A TITKOS RECEPT, ami már nem titkos :)

- 20 dkg liszt
- 4,5 liter tej (zsírszegény inkább)
- 2 egész tojás
- 2 tojásnak csak a fehérje
- 2 evőkanál fehérjepor (ízesítés mindegy)
- ízlés szerinti mennyiségű fahéj
- kb 1 deci szénsavas víz
- kiskanál olivaolaj
- csipetnyi só

Összekevered, fél -1 órát a hűtőben hagyod, majd kisütöd. Igyekezz minél kevesebb olajat használni a kisütésnél, süsd jó vékonyra, lehetőleg oliva olaj származékkal süss (van sütésre alkalmas "hígabb" verzió, aminek nincs is olyan intenzív oliva olaj íze). A színe valamivel sötétebb lesz a normál palacsintáénál (főleg ha mondjuk csokis fehérjeport teszel hozzá). Fehérjepor értsd: edzés utáni zsírszegény, magas fehérjetartalmú shakek készítéséhez használt fehérje "granulátum".

Tölteléknek ajánlott: hozzáadott cukor nélküli házi lekvár; fahéj mézzel.

A fahéj mindenképpen jó dolog, mivel felgyorsítja az anyagcserédet, így nehezebben rakódnak le a zsírok.
Figyelj, hogy szénhidrát-dús ételeket mindig inkább délelőtt egyél!


JÓ ÉTVÁGYAT :):)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése